Project Roadmap har landet

Elisabeth Varpe WallemNyheter

Office 365 Project Roadmap

Etter at funksjonaliteten Project Roadmap ble annonsert på Ignite i slutten av september, har vi fått mye spørsmål om hva Roadmap er, hvem den er til og når den er tilgjengelig. Vel, nå er ventetiden over!

Har dere Project Online, vil dere sannsynligvis kunne få denne funksjonen allerede nå, bare dere blir venner med intern Office 365 administrator.

For å tilgjengeliggjøre Roadmap:

  • Gå inn på Office 365 administrasjonssenter
  • Velg Settings (Oppsett)
  • Velg så Services and Apps (Tjenester og tillegg)
  • Let nedover til dere finner Project
  • I siden som nå kommer opp, vil dere kunne slå på Roadmap (se bildet).

Office 365 Project Roadmap available setting

  • Dersom den ikke er tilgjengelig ennå vil det stå, og da er det bare å prøve på nytt om noen dager.

Office 365 Project Roadmap not available

Så, nå har du fått slått på Roadmap, men hvor er den hen?

Du finner Roadmap på Project Home, den ganske nye startsiden til Project Online. Klikker du på Project-symbolet i «Vaffelmenyen» øverst til venstre i Office 365, blir du sendt direkte til Project Home. Her finner du Roadmap under New-knappen.

Office 365 New Roadmap

Selve Roadmap er veldig visuell og enkel å bruke. Som vist i bildet øverst, kan du hente inn et sett prosjekter (fra Project Online og/eller Azure Boards) og vise disse i en felles oversikt med nøkkeldatoer. Du kan også legge til viktige milepæler som går på tvers av prosjekter og visualisere risiko med farger.

Vi kommer gjerne innom og viser frem Roadmap, men dere kan enkelt lære å bruke den ved å se på disse videoene. Det tar under 10 minutter.

Roadmap er enkel å bruke rent teknisk, men tenk gjennom hvordan dere vil bruke den. Hva er viktig å få frem fra de underliggende planene, hvem er den tenkt for, hvem er ansvarlig for Roadmap, hvor mange skal man lage mm? Og hva med farge-kodingen? Den er laget for å signalisere risiko-nivå, men kan det være andre ting som er viktigere å vise på tvers (f.eks fagområde).

Og det er her vi kommer inn. Vi kan bidra med råd og veiledning rundt strategien på bruk av Roadmap, I tillegg til alt som går på Project Online og prosjekt/ porteføljestyring. Ta kontakt, da vel.

About the Author