Microsoft Power Platform og Project Online sammen

Elisabeth Varpe WallemNyheter

Microsoft Office 365 Power Platform
Hva er Microsoft sin Power Platform?

Enkelt sagt er Microsoft Power Platform et verktøysett hvor sluttbrukere skal kunne analysere, automatisere og jobbe med dataene sine. Og det skal ikke være behov for utviklere med spesialkompetanse for å gjøre det! Power Platform består av tre komplementære produkter, som er beskrevet under. Den offisielle siden til Microsoft finner du her. Under har vi også referert til hvor du finner informasjon om enkeltproduktene.

Power Platform structure

Flow

Med Flow har du som bruker mulighet til selv å automatisere noen av de prosessene du gjør med jevne mellomrom. Det kan for eksempel være å automatisk lagre dokumenter du får som vedlegg til mail. Det kan også være å opprette prosjekter i Project Online automatisk fra en CRM-løsning (integrasjon light).

Brukergrensesnittet til Flow er enkelt og visuelt. Det finnes ett sett ferdige maler og knytninger til IT-verktøy, både fra Microsoft og andre, som gir deg en kick-start. Du kan lese mer om Flow her.

Microsoft Flow example

Power Apps

PowerApps gir deg mulighet til å lage egne app’er på telefon eller nettbrett hvor du f.eks. kan registrere informasjon du trenger i hverdagen på en enkel måte. PowerApps har utrolig mange bruksområder, men et enkelt eksempel kan være en App for å registrere idéer mens du er på farten, eller legge inn endringer i et prosjekt i en endringslogg. Du kan lese mer om Power Apps her.

Power App example

Power BI

I arbeidsdagen vil det for mange være tilfeller hvor det kunne være nyttig å analysere et sett av data. Tidligere har dette krevd at du enten har noen internt som kan lage rapporter for deg, eller du må ha godt over middels Excel-kunnskaper. Med Power BI kan du enkelt lage gode, visuelle rapporter hvor du drar inn de dataene du trenger. Også her finnes det masse ferdige tilknytninger til kilder, alt fra Facebook til ERP-løsninger og Project Online. Du kan lese mer om Power BI her.

Power BI example

Akkurat som med Flow og PowerApps, finnes det også ferdige maler, kalt Content Packs. Disse kan lastes ned for å gi idéer om bruksområder. Her ligger det også noe for Project Online.

Power BI Content pack

Hvordan kan plattformen utnyttes med Project Online?

I en prosjekthverdag er det viktig med rask respons og gode oversikter. Power Platform er ideell til nettopp det formålet.

Flow kan for eksempel brukes for å sende mail ved overskridelser av viktige datoer, du kan bruke en Power App til å legge inn aksjoner til prosjektdeltakerne i prosjektet og du kan få mobilvennlige rapporter i Power BI. Verktøyene kan også brukes sammen. Et eksempel kan være å sende en link til en oppdatert ledelsesrapport med jevne mellomrom, med mulighet for dem til å gi tilbakemelding til prosjektet.

Hvordan komme i gang?

Det finnes mange gode, ferdige maler rundt Flow. Siden du i utgangspunktet lager en Flow til eget bruk, er det ikke farlig å teste enkle muligheter. Power App har en litt høyere brukerterskel, men her finnes det mange gode videoer og forklaringer online. Og for Power BI finnes det Content Packs, som tidligere nevnt. Ellers hjelper vi dere selvsagt gjerne, både med idéer, støtte for eksisterende prosesser og teknologi.

Intersoft har kompetanse på alle verktøyene i Power Platform, og hvordan disse kan forenkle hverdagen for dere som jobber med prosjekter. Vi holder oss oppdatert på alt av nyheter fra Microsoft og er med på de internasjonale arenaene for verktøyene, slik som Power Platform Summit i Amsterdam tidligere i vår.

Dersom du ønsker en demonstrasjon av hvordan verktøyene i Microsoft Power Platform kan øke verdien av Project Online, ta kontakt med oss for en uforpliktende prat og demonstrasjon.

About the Author