Project for the web versus Project Online

Ida Christin EriksenNyheter

Microsoft Project for the Web er basert på Power Platform. Her har man en hjem-side, Roadmap og en ny web-basert prosjektplanlegger. Denne er enkel og intuitiv, og er dermed best for mindre prosjekter. 

Funksjonalitet 

  • Hjem-siden gir deg et overblikk over de siste prosjektene du har åpnet og kritiske prosjekter. 
  • Project for the Web kommer med tre ulike “views” – Rutenett, Tavle og Tidslinje. Dette gjør det enkelt og effektivt å jobbe med arbeidsoppgaver, datoer og avhengigheter.  
  • Milepæler opprettes enkelt, og visualiseres i tidslinjen med en diamant.  
  • Planlegging av oppgaver gjøres med start- og sluttdato, hvor mye arbeid som må gjøres og avhengigheter.  

Microsoft Project Online har mer detaljerte kontrollnivåer og mer komplekse prosjektstyringsfunksjoner. Disse faktorene gjør Project Online til det perfekte verktøyet for mer omfattende prosjekt- og porteføljestyring. Videre er det integrert med Power BI, som muliggjør effektiv porteføljeadministrasjon og ressursutnyttelse, for å nevne noe.  

Funksjonalitet 

  • Baseline kan settes for å enkelt sammenligne tidligere ytelse mot dagens ytelse. Med kritisk linje kan man visualisere og følge med på de oppgavene som har størst innvirkning på prosjektet ditt.  
  • Project Online har også tre views – Rutenett, Tavle og Gantt.  
  • Du kan følge opp leveranser ved å bruke automatisert planlegging.  
  • Prosjekt versjoner lar deg sammenligne ulike versjoner av det samme prosjektet. 
  • Tidslinjer og timelister gjør det enkelt å følge opp datoer og avhengigheter på samme tidslinje. Med timelister kan team medlemmer føre inn tid og status på oppgaver, når de jobber på andre prosjekter og når de ikke jobber, for å sende det inn til godkjenning.  

Sammenligning av de to verktøyene 

Microsoft Project Online er et tyngre verktøy, og kan for noen bedrifter bli for komplekst til at man klarer å bruke det på en effektiv måte. Project for the Web er et enklere verktøy, men som allerede nå har et bredt spekter av funksjoner, samtidig som Microsoft stadig slipper flere.  

Når man skal velge verktøy er det flere hensyn man må ta. For eksempel passer Project for the Web for organisasjoner som har prosjekter i begrenset størrelse, og som ikke krever for mye kontroll via sikkerhetsgrupper og prosjekttillatelser. Flere punkter er listet opp i tabellen under.  

Funksjonalitet Project for the Web Project Online 
Prosjekt type Mindre prosjekter Flere prosjekter og ressurser 
Tillatelser Del prosjekter gjennom Office 365 Groups Mer kontroll gjennom SharePoint sikkerhetsgrupper og prosjekttillatelser 
View Rutenett, tidslinje og tavle Rutenett og tidslinje 
Plattformer Integrasjon med Power BI, Power Automate og lignende Kan enkelt integrere prosjekter med SharePoint 
Integrasjoner Power Apps integrasjoner tillater tilpassede løsninger Avansert prosjektstyring- og portefølje analyse, program styring og lignende. 
Fordeler Enkelt å bruke, Groups Integration og stadig ny funksjonalitet Mer komplekst system, sterke prosjektstyrings-evner. 

Om du er usikker på hvilket verktøy som passer best for deg og din bedrift kan du ta kontakt med oss her, så finner vi en løsning sammen.  

Les gjerne bloggen til vår partner Fluentpro om samme tema

About the Author