Nye og kommende funksjoner i Project for the Web

Ida Christin EriksenNyheter

Project for the Web er i stadig utvikling, og sammen med de siste funksjonene har de også annonsert at noen etterlengtede funksjoner kommer i nær fremtid! Både de funksjonene du kan ta i bruk allerede i dag, og de som kommer, gir større fleksibilitet og åpner opp for enda mer effektiv prosjektstyring.

Nye funksjoner

Tildele oppgaver: Nå kan man tildele oppgaver i et prosjekt uten å måtte dele hele planen med ressursen, eller måtte lage en gruppe med alle som skal jobbe på prosjektet. Dette gir større fleksibilitet og gjør det enklere å jobbe på tvers av organisasjonen.

API støtte: Støtte for å opprette, oppdatere og slette prosjekter, oppgaver, oppgaveavhengigheter, teammedlemmer og project buckets fra andre applikasjoner.

Roadmap rapport i PowerBI: Roadmap visning av alle prosjektene i en portefølje er nå tilgjengelig i rapportmalene for Project Reporting.

Kommende funksjoner

Gjestebrukere: Legg til gjestebrukere i prosjektet og tildel oppgaver til disse. Dette vil gi brukeren tilgang til prosjekter som er delt med de.

Ulike avhengigheter: Brukere med Project Plan 3 eller høyere vil kunne legge til finish-to-finish, start-to-start og start-to-finish avhengigheter på sine oppgaver. Per i dag finnes kun finish-to-start, som demonstrert under.

Critical Path: Brukere med Project Plan 3 eller høyere vil kunne fremheve oppgavene som påvirker sluttdatoen i Timeline view.

Microsoft 365 brukere skal kunne oppdatere sine oppgaver i planen som påbegynt/fullført uten en Project lisens. Dette vil senke kostnadene for de som ønsker at prosjektmedarbeiderne skal kunne rapportere inn progresjon selv.  

Ta kontakt med oss for å høre mer om funksjonalitetene i Project fot the web

About the Author