Nye features i Project Online

Leonie KootstraNyheter

Den siste måneden har det kommet 3 nyheter i Microsoft Project for Office 365 og Project Online:
– En ny måte å linke aktiviteter på i Project klienten, og
– To nye features i Prosjektsenteret i Project Web App.

What’s next? – en mer visuelt måte å linke aktiviteter på

For dere som er erfarne i bruken av Project er det ingenting i veien å fortsatt bygge opp en plan på den «gamle» måten, men for dere som er relativt nye i Project er dette en veldig flott måte å komme i gang med avhengigheter på.
Å bygge opp en logisk plan har aldri vært enklere!

For personer som har ikke jobbet mye med å bygge planer i Project før, kan det vise seg å være en utfordring å bygge opp en plan med aktiviteter som er avhengige av hverandre.

Microsoft har jobbet med tilbakemeldinger fra brukere (se også vår blog om Micorsoft User Voice) og de har nå kommet med en mer visuell og dermed enklere måte å linke aktiviteter på.
Microsoft Project brukere som har “click-to-run”-versjonen av Project 2016, har kanskje lagt merke til denne meldingen ved oppstart av Project:

New feature popup
Man har nå nemlig muligheten til å velge foregående og etterfølgende aktiviteter fra en nedtrekksliste, som innholder alle aktiviteter i planen, fremstilt i WBS (Work Breakdown Structure). Nedtrekkslisten kan se slikt ut:

screenshot predecessors
For dere som er erfarne i bruken av Project er det ingenting i veien å fortsatt bygge opp en plan på den «gamle» måten, men for dere som er relativt nye i Project er dette en veldig flott måte å komme i gang med avhengigheter på.

Å bygge opp en logisk plan har aldri vært enklere!

To nye features i Prosjektsenteret

I prosjektsenteret I PWA (Project Web App) finnes det også to nye features.
Sjekkbokser for å slå funksjonalitetene av og på finnes ved siden av visning, filter og gruppering:nye sjekkbokser

Velg å ikke se Gantt Chart

En annen tilbakemelding som Microsoft har gjort noe med, til stor glede av mange som jobber for eksempel med den økonomiske siden av prosjektporteføljen, er spørsmålet om det er mulig å ikke vise frem Gantt Chart i Prosjektsenteret. Å ikke vise frem Gantt Chart sørger for at visningen blir mer “Excel-aktig” og derfor mer brukervennlig for bestemte brukere som synes det er bedre å se informasjon i en grid.

Et skjermbilde av Prosjektsenter med Gantt Chart på:PS med Gantt

Samme visning i Prosjektsenter med Gantt Chart av:PS uten Gantt

Velg å ikke rulle opp totalverdi av kolonnene

I tillegg finnes det nå en mulighet til å ikke vise frem totalverdi («Rollups») for kolonnene. Dette gjør at systemet lader prosjektoversikten raskere, særlig når man har mange prosjekter i oversikten.

Et skjermbilde av samme visning i Prosjektsenter igjen, nå med Gantt Chart og Rollups av:PS uten Gantt og rollups

About the Author