Kommende funksjoner i Microsoft Planner og Project

Ida Christin EriksenNyheter

Nylig postet vi i Intersoft en artikkel om de siste funksjonene som er blitt tilgjengelig i Microsofts planleggingsverktøy Planner og Project. Microsoft jobber kontinuerlig med å gjøre overgangen mellom de to appene mer smidig, og i løpet av det neste året kan vi forvente lansering av flere etterspurte funksjoner i Planner og Project som vil gjøre både prosjektstyring og oppgavestyring enklere.

Planner

  • Gjentagende oppgaver: Oppgaver som skjer med faste intervaller vil være tilgjengelig fra tidlig neste år.
  • Rik tekst og bilder i oppgavenotatene: Lim inn bilder og bruk rik tekst (bold, italics, understreket) i notat-feltet under en enkel oppgave. Da kan man fremheve de viktigste punktene, og bildene blir også lagt til som et vedlegg til oppgaven.

Project

Samtaler og @navngi: Initier samtaler og navngi kollegaer i samtalene i Project appen i Teams.

  • Legg til sjekklister og merkelapper på oppgaver, og marker punktene som fullført underveis. Merkelappene kan hjelpe til med å fremheve viktig informasjon om oppgaven som skal gjøres, og dette er to gode eksempler på hvordan det skal bli enklere å bevege seg over fra Planner til Project, da dette er funksjoner som finnes i Planner i dag.
  • Gjestebrukere: Legg til gjestebrukere og tildel oppgaver til de. Som standard vil gjestebrukerne ha samme opplevelse som teammedlemmene, og kan se og oppdatere prosjektoppgaver som er tildelt de.
  • Fremdrift på tildelte oppgaver: Alle brukere med Microsoft 365 lisenser skal kunne markere sine oppgaver som fullført, eller endre % fullført på en oppgave, og dette uten en Project lisens. Dette gjør samhandling med personer utenfor teamet eller bedriften enklere.
  • Diagrammer: Fremstill fremdriften visuelt med diagrammer basert på status på oppgavene, hvilke merkelapper de tilhører eller prioritet, for å nevne noe. Dette er igjen noe som allerede er tilgjengelig i Planner.

De kommende funksjonene vil gjøre det enda enklere å bruke de to appene ved siden av hverandre, med prosjektplanen i Microsoft Project, og mer detaljert oppgavestyring i Microsoft Planner. Om du vil lese mer om de to appene kan du klikke deg videre til:

https://www.intersoft.no/nye-funksjoner-i-microsofts-planner-og-project-for-the-web/.

About the Author