Inntrykk fra Project Virtual Conference 2016 – del 1

Elisabeth Varpe WallemEventsLeave a Comment

Project Online og MS Project konferansen 2016

Project Virtual Conference (PVC)  er en erstatning for de tidligere store Project-konferansene som Microsoft arrangerte ca. hvert 1,5 år i USA. I og med at dette er en Online-konferanse, har du tilgang til alle presentasjonene også nå etter at konferansen er slutt.

PVC 2016 er et samarbeid mellom Microsoft og MPUG og man nå må være MPUG medlem (eller betale) for å delta. Da er det desto viktigere å få en viss oversikt over hva som presenteres, og om det er relevant for deg, før du registrerer deg.

Under skal jeg forsøke å bidra med informasjon om hva jeg syntes om presentasjonene (+/-), hvor dyptgående de forskjellige er, hvem de passer for og om de presenterer add-on produkter.

squyres_steven300-214x300 Featured Keynote – Mars Rovers: The Ultimate Project

Dersom du er interessert i teknologi, eller synes det er spennende med hvordan vi utforsker verdensrommet, kan denne presentasjonen være interessant. Presentasjonen fokuserer lite på prosjektledelse og bruk av prosjektstyringsverktøy.

581e65b4bfc8e0983a76e113ae585af6_jpeg Deep Dives with Tom Henry (+)

Dersom du er ute etter å lære mer om riktig bruk av MS Project, eller er ute etter en oppfriskning, er dette en serie med veldig gode presentasjoner. Den første (Project Planning) har litt misvisende tittel, siden den handler om oppsettet av MS Project. Men det er også viktig, så få med deg alle delene.

Ben-Howard Exporting and Importing Data into Project, Excel and Outlook (-)

Ben Howard er en konsulent med mye kompetanse, og han presenterer detaljene i det han gjør, slik at det går an å følge steg for steg. Når jeg likevel har gitt denne presentasjonen en «-» er dette fordi dette ikke er slik det bør gjøres lenger, og målsetningen framover er å ha et sømløst grensesnitt, uten å måtte flytte data mellom applikasjoner.

Dale_Howard_2 Tips and Tricks for More Accurate Scheduling (-)

Dersom du har jobbet med MS Project tidligere, vil denne presentasjonen være altfor banal. Og har du ikke erfaring med MS Project fra før, se heller «Deep Dives with Tom Henry» eller «Microsoft Project Do’s and Dont’s»

Larry-Christofaro_avatar-120x120 Back to the Future – When Gantt had Style (-)

Spørsmålet mitt her er; Hvorfor i alle dager vil du forsøke å få MS Project 2016 til å se ut som MS Project 199x? Presentasjonen kan brukes for å gi noen overordnede tips om hva som er mulig å gjøre med utseendet til et Gantt diagram, men ikke følg eksempelet.

Ben-Howard Microsoft Project 2016 Essentials – Three Part Series

Første del av denne serien tar for seg hovedkonseptene i prosjektledelse, i hovedsak uten å se på verktøy. Dette kan være en ok intro til prosjektledelse for de som ikke har erfaring som prosjektleder. Del to ser på bruk av MS Project, og der vil jeg heller anbefale «Deep Dives with Tom Henry». Siste del tar for seg Project Online, men det er en blanding av bruk, konfigurasjon, IT teknisk og samhandling. Dermed er det vanskelig å si hvem denne sesjonen passer best for.

Unified PPM and Agile Management Solution (+)

Dette var presentasjonen av et produkt som gir muligheter for å koble sammen et Agile-verktøy som f.eks Jira, med MS Project og hvordan tradisjonell planlegging kan henge sammen med denne koblingen. Presentasjonen var god og ga det nødvendige overblikket. Jeg har ikke prøvd produktet selv, og dermed vet jeg ingenting om kvaliteten på produktet. Uavhengig av produktet kan dette være en god presentasjon å få med seg dersom du jobber i grensesjiktet mellom Tradisjonell planlegging og Agile.

Michael-Wharton_avatar Showing PMO Love Through Monitoring and Automation (+)

Navnet på presentasjonen gjorde meg litt bekymret for at dette var en litt «fluffy» oversikt, men der tok jeg grundig feil. Denne presentasjonen anbefaler jeg som et konkret innspill på hvordan et PMO kan følge opp og kvalitetssikre alle prosjektene i organisasjonen.

Project Portfolio Management Masterclass, Session 1 (+)

Er du ute etter å lære mer om teorien bak porteføljestyring og hvorfor dette er viktig, bør du ta en titt på denne presentasjonen. Den er ikke knyttet mot verktøy, men mer fokusert på hvorfor og hvordan.

Microsoft Project Online: Adoption, Governance, Sustainment

Når det gjelder denne presentasjonen er jeg nok ikke helt upartisk. Vi samarbeider med Fluentpro og anbefaler verktøyene til våre kunder. Og det gjør vi selvsagt fordi vi mener de gir en høy nytteverdi for kundene. Men se selv, og gjør deg opp en mening.

Oppsummering

Jeg hadde satt meg som mål å presentere en oversikt over alt innholdet i konferansen, og målet er fortsatt det samme, men det blir i etapper. Det ble MANGE presentasjoner å komme gjennom…

PVC 2016 er et glimrende tiltak, og med mange nyttige presentasjoner, men jeg savner selvsagt å kunne møte kunder, andre partnere og Microsoft sin produktgruppe.

Det var også en Project Virtual Conference 2015, men denne var et dugnadsarbeid fra engasjerte MVP’er og partnere, og gratis å delta på. Jeg synes det er leit at et slikt initiativ ikke blir hyllet og videreført, og at det nå har blitt et mer lukket arrangement.

About the Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.