Hva er Resource Engagements og hvordan fungerer det?

Leandro PerezNyheterLeave a Comment

Project Online Resource Engagements

I den kommende oppdateringen av Microsoft Project, Project Server og Project Online introduserer Microsoft Resource Engagements (Ressursavtaler). Med denne funksjonen kan prosjektleder be om ressurser til sitt prosjekt for en viss periode og i et visst omfang. Ressurseier kan se på tilgjengelighet og tildele eller avvise samt kan erstatte med en annen ressurs. Deretter kan prosjektleder tildele avtalte ressurser til aktiviteter i sitt prosjekt.

Ressursavtaler er en videreutvikling av den nåværende ressursplan-funksjonen i Project Server/Project Online og alle eksisterende ressursplan-data vil bli konvertert til avtaler ved aktivering eller oppgradering.

Hvordan fungerer Resource Engagements?

Her er et sammendrag av hvordan Resource Engagements fungerer i praksis:

  • Ved opprettelse og oppdatering av virksomhetens ressurspool kan ressurseierne bestemme hvilke ressurser som må avtales brukt i prosjekt før prosjektlederne kan planlegge med dem. Andre ressurser kan planlegges direkte av prosjektlederne som i dag.

Project Online Resource Engagements

  • Prosjektlederen ber om en ressurs ved å legge den til et prosjektteam og sende en ressursavtale forespørsel gjennom Project Professional 2016 eller Project for Office 365.
  • Prosjektlederen angir datointervallet hvor ressursen trengs i prosjektet og prosent (enheter) i den perioden eller antall timer (arbeid).

Project Online Resource Engagements

Project Online Resource Engagements

  • Ressurseieren ser forespørselen i Project Web App og kan samtidig se ressursens tilgjengelighet på tvers av prosjektporteføljen. Baserte på dette og vurdering av effektiv ressursbruk kan ressurseieren godkjenne, justere, eller avvise forespørselen.

Project Online Resource Engagements

Project Online Resource Engagements

  • Når ressurseieren og prosjektlederen blir enige om ressursavtalen, står prosjektlederen fritt til å tildele ressursen til aktiviteter i prosjektet.

Viktig: Resource Engagements-funksjoner må aktiveres av administratoren eller superbruker før du kan begynne å bruke dem.

Vær oppmerksom på at når funksjonene er aktivert for en Project Server instans eller Project Online tenant kan de ikke bli deaktivert. Derfor anbefaler vi sterkt å aktivere dem først i en demo eller et testmiljø for å bli kjent med dem, for så å aktivere dem i produksjonsmiljøet.

Resource Engagements fungerer bare hvis du bruker Project Professional 2016 eller Project for Office 365, koblet til Project Online eller Project Server.

Når vil dette være tilgjengelig for Project Server-brukere?

I neste versjon av Project Server vil brukerne kunne få tilgang til alle disse funksjonene (Project Server 2016).

About the Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.