DNV- Digital Solutions implementerer IMS PPM PowerApp for prosjekt- og porteføljestyring

Knut Andreas Strøm-GundersenNyheter, Referanser

This image has an empty alt attribute; its file name is Veritas-1024x316.jpg

«Vi ønsket en løsning med fokus på brukervennlighet, som kan effektivisere arbeidet til både prosjektledere og porteføljeansvarlige. Løsningen skulle være godt integrert med Office 365, Teams og PowerBI, ettersom det er mye brukte verktøy for disse brukerne» sier Gro Oftedal, Prosjektleder for implementering av løsningen for Digital Solutions – DNV. Intersoft har levert løsninger for prosjekt- og porteføljestyring til DNV i nesten 10 år. Kvalitet, sikkerhet og tillit har alltid vært nøkkelord når DNV vurderer arbeidsverktøy og IT-løsninger. Dette gjelder også prosjektstyringsløsningene.

Løsningene fra Intersoft har hele tiden vært basert på Microsofts standardløsninger. DNV har nå valgt å gå fra Project Online til IMS PPM PowerApp. Den nye løsningen er basert på Projectfortheweb som planleggingsverktøy. Dette er en enklere planleggingsløsning med større fokus på brukervennlighet og fleksibilitet.

Rundt selve planleggingsmodulen har Intersoft konfigurert opp en PowerApp. Denne appen er basert på Microsofts ProjectApp. Dette er en standard app fra Microsoft som Intersoft har beriket med flere funksjoner tilpasset DNVs  spesifikasjoner og høye krav om både prosess støtte, kvalitet og sikkerhet.

I tillegg til å være en planleggingsløsning, dekker DNVs konfigurerte og videreutviklede versjon av IMS PPM områdene ressursstyring, samhandling, risikostyring, statusrapportering, prosjektprosess, sikkerhet og kvalitetsstyring. Fokus har vært på å støtte portefølje ansvarlig i samarbeid med prosjektlederne, og gjenbruke så mye som mulig av eksisterende rapporter og verktøy.

«En av de store fordelene med løsningen er at den er svært fleksibel og kan utvikles iterativt over tid. Dette gir oss muligheten til å lære underveis, samtidig som vi kan utvikle løsningen i tritt med vår egen organisasjonsutvikling» sier Gro videre.

«Vi er veldig fornøyde med at vi får være en del av DNVs reise fra Project Online til PowerApp. Vi har lært mye gjennom leveranseprosjektet, ikke minst at vi kan få til veldig mye spennende når kunden har store ambisjoner og vi får til gode arbeidsmøter. Vi ser det som en tillitserklæring at DNV velger en PowerApp basert på IMS PPM som sitt foretrukne verktøy for prosjekt- og porteføljestyring.» sier Knut Andreas Strøm-Gundersen, Daglig leder, Intersoft Management Systems.

IMS PPM er Intersofts ferdigkonfigurerte versjon av Microsofts ProjectApp. Dette er en komplett PPM-løsning som kan tas i bruk ut av boksen, samtidig som den også kan fungere som et utgangspunkt for videre konfigurering og tilpasning opp mot kundens spesifikke ønsker og krav. Ta kontakt dersom du ønsker å høre mer om PPM-løsninger basert på Microsofts brede sortiment av PPM-løsninger.

About the Author