Arctic SharePoint Challenge

Elisabeth Varpe WallemNyheterLeave a Comment

Dette har vært en innholdsrik uke, med både Project Virtual Conference og Arctic SharePoint Challenge (ASPC).

Tidligere har ikke Intersoft vært involvert i ASPC, men i år var det Project-teamet hos Microsoft som sto for deler av arrangementet. Dermed fikk jeg et lite innblikk i hva som skjer bak lukkede dører når en hel haug SharePoint entusiaster setter seg ned for å lage noe spennende.

Gruppen var vel på ca 35 stk, fordelt på 6 team fra forskjellige bedrifter. Temaet i år var Marvel, og det var Marvel-effekter rundt omkring, og tilløp til utkledning. Teamene var Infovengers (Infoworker), Inmates (Inmeta), Puzzler Brigade (Puzzlepart), PointOne (Point Taken), Skill Wizards (Skill) og DQC. Alle sitter i samme rom, og jobber intenst i tre dager. ASPC var en salig blanding av kult, nerdete, spennende presentasjoner og et dommerpanel med mye svart humor og kompetanse. Det var dommere hentet inn fra Microsoft, noen var x-Microsoftere og noen rendyrkede konsulenter.

Konseptet er enkelt: Hvert team skal lage noe i SharePoint Online som har en forretningsverdi, i løpet av tiden de er der. Og i løpet av hele perioden kommer det Challenges, fra teamene, dommerne og andre. Det å vinne en challenge gir deg en badge, noe som gir poeng. I år var en av de første Challenges å lage en prosjektplan for lagets gjennomføring av ASPC. Men det var en hel haug med forskjellige sære badges du kunne vinne. De aller kuleste var nok Sebs Magic Badges, men du har også badges som Hipster, Nasty Hacker, Embedding Numbnut og ikke minst Doh!

Årets vinnere må vi selvsagt gjøre ære på: Puzzler Brigade. Men både PointOne og Skill Wizards pustet dem i nakken helt over målstreken.

Jeg anbefaler dere sterkt å ta en titt på hjemmesiden til ASPC, selv om ASPC er over for denne gang.

Selv fikk jeg bl.a med meg en presentasjon fra Seb Matthews som snakket om mulighetene rundt Microsoft produkter videre framover. Spennende og forståelig! Mens andre, som Fabian Williams, kunne like gjerne snakket gresk til meg. At han kunne det han snakket om, var jeg ikke i tvil om, men jeg snakker ikke språket til de som var der når de forsvinner dypt inn i kodingen sin….. Men det er helt flott at vi kan forskjellige ting, de kan SharePoint, mens vi i Intersoft kan Project Online og prosjektstyring. Et godt utgangspunkt for samarbeid. 🙂

Det kommer en bloggpost om Project Virtual Conference om noen få dager, når jeg har sett gjennom ALLE presentasjonene for å finne gullkornene.

About the Author

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.